Или защо и новите дивани определено имат нужда от почистване преди да се използват.

Много често чуваме от нашите клиенти “Диванът ни е нов, на няколко месеца, ако може да почистите само петното на една от възглавниците”. И винаги в отговор ги съветваме да помислят за пътя на този диван преди да се настани в техния хол.

Купили сте нов диван, но това не означава, че той не изисква почистване и поддържане. След производството (в „чист“ и безпрашен“ производствен цех) диванът се съхранява в също толкова „чист” склад. След това го превозват в добре почистен автомобил (камион, бус или др.или чака своя нов собственик в чисто помещение. Като дори и голяма част от тези места действително да се почистват редовно, трафикът през тях е толкова интензивен, че те рядко остават стерилни за дълго. Замислете се, също когато купувате нова дреха, тя се изпира преди да бъде носена, така и диванът има нужда от освежително почистване. Нека приятният аромат не ви заблуждава.

На пръв поглед диванът е чист и освежен, но обикновено в него се съдържат много “изненади” и нежелани елементиНа първо място това са праховите частици. Също така се срещат и нови дивани с неприятни миризми. Няма да споменаваме редица други неприятни моменти, които изникват при покупката на нов диван. Същото се отнася и за килимите, матраците, креслата

Какъв е нашият съвет към Вас? 

При покупка на нов диван, килим или матрак, поръчайте изпиране. Приемето това като освежаваща процедура преди използването. Почистването няма да се извърши с тежки обезмасляващи препарати, а с леки миризми или дори само с гореща вода. По този начин ще остраним прахта, производствените миризми и друга ненужна мръсотия във вашия дом. Резултатът? Може смело да използвате своята нова покупка!

Смятате, че това е ненужно, понеже прахосмукирате дивана или, по стар обичай, слагате покривало? 

Нашият дългогодишен опит показва, че при такива подходи ефективността е ниска. 90% от хората дори спестяват прахосмукирането на дивана. Ако сте от тези 90%, не отлагайте повече почистването на меката мебел. Дори при ежедневно почистване с прахосмукачка, необходимо е диванът да бъде пран поне два пъти в годината.

Не ни вярвате? Направете един лесен тест. В слънчев ден, когато лъчите осветяват дивана, ударете по седалките, гърба или подлакътниците и от тях ще излезе цялата прах. Праховите частици са обхванали въздуха? Ако искате да избегнете прашния въздух, вземете прахосмукачката и почистете обстойно целия диван. При нужда повторете отново.

Ако не може да се отървете от замърсяването, заявете бързо и лесно услугата Пране на диван“.

За цените може да се ориентирате по нашия ЦЕНОРАЗПИС – на www.quickclean.eu